kostel sv. Jiří

Jednolodní zděný orientovaný kostel s širší obdélnou lodí a odsazeným pětibokým závěrem s opěráky, krytý sedlovou střechou jednotné úrovně, nad závěrem kněžiště trojstranně zvalbenou. Před západním průčelím je přisazená hranolová věžová zvonice, zakončená zvonovitou helmicí s lucernou ve vrcholu. Střecha je krytá dvojitě dřevěným šindelem, lucerna je oplechovaná. Na severu k závěru přiléhá obdélná, pultově zastřešená sakristie a k lodi vstupní předsíň s volutovým štítem. Opěrné pilíře kněžiště, prostupující vysokým trnožem, jsou dvakrát odstupněné, shora pultově zakončené, omítané. Okna kněžiště jsou hrotitá, v rozevřených špaletách s mělkými bankály, s mladším, patrně barokním zasklením šestihrany do olova, s vodorovnými kovovými příčníky. Jižní okno je zazděno. Loď je z obou stran osvětlena vysoko nasazenými barokními okny kasulového tvaru, v šambránách s vysokými klenáky, které zasahují až do průběžné korunní římsy. Barokní okna členěná dřevěnými příčkami do kříže, jsou zasklena šestihrany do olova. Fasádu věže člení kromě soklu nárožní liseny a na západě mělký střední rizalit, završený v úrovni střechy plochým trojbokým štítem. Na výšku je věž členěna do dvou úrovní, oddělených kordonovým pásem a plochým trnožem, horní úroveň ukončuje nevýrazná profilovaná římsa. Horní podlaží tvoří zvonice s vysokými půlkruhově zakončenými okny v šambránách, se segmentovými frontony a vysokými klenáky. Okna jsou zevnitř uzavřena plnými dřevěnými okenicemi. Západní vstup je osově umístěný, s kamenným ostěním (zachovaná barokní kapka). Boční vstup od severu vede na schodiště, ostění se neuplatňuje, pouze jednokřídlé barokní dveře klasovitě bedněné, s ozdobnými kovanými hřeby.