sklad chmele firmy Pfister a Wüstl s komínem

Třípatrový šestiboký objekt se zkoseným jihovýchodním nárožím má nízkou pultovou střechu krytou živičnou krytinou. Nad ní v jihozápadním rohu vystupuje strojovna později zřízeného nákladního výtahu. Hladká fasáda má dvoubarevný nátěr se světlými plochami a hnědými tektonickými prvky. Součástí stavby je cihelný komín kruhového půdorysu odvádějící spaliny ze sirných komor. Fasády jsou horizontálně členěny dvěma kordónovými římsami (z nichž výraznější odděluje přízemí od prvního patra). Pod okny 1. a 3. patra je umístěna průběžná podokenní římsa (podokenní římsa profilovaného tvaru probíhá pod okny třetího patra). Přízemí je členěno pásovou rustikou. Nároží budovy jsou zvýrazněna štukovou bosáží. Plocha prvního a druhého patra jihovýchodního zkoseného nároží je tvořena lizénovým rámem, jehož okraj tvoří nárožní bosáž. Nevýrazné lizénové rámy se nacházejí u ostatních fasád v plochách mezi okenními otvory v patrech. Okenní otvory přízemí jsou segmentově zakončené, v patrech jsou obdélné. Otvory jsou lemovány profilovanou štukovou šambránou a přímou podokenní římsou, na kterou v patrech u jižního a východního průčelí navazuje nevýrazná podokenní parapetní výplň. Trojkřídlá okna v přízemí mají mírně segmentové záklenky a dvojitou výplň členěnou dvěma poutci, klapačkou a příčlemi na devět tabulek. Otvory rámují vpadlé šambrány. Okna v přízemí mají mezi okny mříže. Okenní otvory v následujících patrech jsou obdélné členěné klapačkou a příčlemi na šest tabulek. Ve druhém patře a následujícím patře jsou okna jednoduchá. Otvory opět rámují šambrány. JIŽNÍ PRŮČELÍ je v přízemí pětiosé a v patrech šestiosé, s obdélným vjezdem v přízemí střední osy orámovaným profilovanou štukovou šambránou. JIHOVÝCHODNÍ A VÝCHODNÍ PRŮČELÍ jsou tříosé, členěné pouze okenními otvory kromě střední osy východní stěny, kde je prolomen segmentově ukončený vstupní otvor. SEVERNÍ PRŮČELÍ je jednoosé, resp. v přízemí dvouosé. V přízemí je jižní osa tvořena segmentově ukončeným vstupním otvorem vyplněným dvoukřídlými dřevěnými dveřmi. Severní osu tvoří okenní otvory ve 2. a 3. patře. V prvním patře je v ose prolomen obdélný nakládací dveřní otvor dosedající na kordonovou římsu. Na severu byla ke skladu přistavěna sirná komora, která spolu s již zbouraným křídlem spojovala na severu a jihu dva sklady a balírny chmele pořízené firmou Pfister a Wüstl (dnes na jeho místě stojí novodobá dostavba chmelařského muzea, siřící komora byla však zachována). DVORNÍ PRŮČELÍ jihozápadního zkoseného kouta není členěna. Patra od přízemí jsou odsazená. Odsazení je kryté bobrovkou. Jižní dvorní průčelí není členěno a prostupuje jím v patře jedna okenní osa.