socha Panny Marie Immaculaty

Pískovcová socha Panny Marie Immaculaty osazená na několikrát odstupněném pískovcovém hranolovém podstavci. Jednotlivé části podstavce oddělují profilované římsy. Socha Panny Marie Immaculaty v mírném kontrapostu se sepjatýma rukama je pojednána v obvyklé ikonografii - stojí na zeměkouli, obtočené hadem, s hlavou mírně zakloněnou doleva. Kolem hlavy svatozář z hvězd. Na čelní straně spodní části podstavce vpadlé obdélné pole s konkávně probranými rohy. Navazující část podstavce je opatřena po stranách reliéfy sv. Anny vyučující Marii, sv. Jana Nepomuckého. Na čelní straně reliéfní mužská polopostava (světce?) s křížem, pod ní je v obdélné vpadlině třířádkový nápis. Horní část podstavce z čelní strany opatřena vystupujícím mariánským monogramem v mělkém vpadlém poli. Kolem sochy nízké kovové oplocení.