socha sv. Jana Nepomuckého

Materiál jemnozrnný pískovec, světec:v = 190 cm, š = 85 cm a hl = 53 cm. Na čtyřbokém hranolovém podstavci s postranními volutovými křídly osazena na vysokém čtyřbokém soklu socha sv. Jana Nepomuckého v obvyklém ikonografickém pojetí. Světec je zachycen v tradičním šatu, v kontrapostu, pravá ruka přidržuje biret, v levé ruce drží současně kříž s korpusem Krista, který je zpracován velmi realisticky s bohatě rozevlátou bederní rouškou, a palmovou ratolest, kolem hlavy hvězdná svatozář. Podstavec je konkávně prohnutý s bohatě profilovanou korunní římsou, zdobenou ve středu rostlinným dekorem. Po stranách podstavce voluty s rokaji a květy, voluty ze stran zdobeny žlábkováním, na čelní straně podstavce v obdélném rokajovém rámu je zobrazen symbol jazyka na oblacích ve svatozáři. Na přední straně horního soklu rokajový kruhový rám, v něm zobrazen trojúhelník s plamenem uprostřed. Na zadní straně podstavce je tesaný kapitálový čtyřřádkový nápis s chronogramem: DIVO AC VENERABILI / PATRONO IOANNI NEPO / MVCENO ER. IGIIVSSIT / IOANNES RASKE. // Z dalšího nápisu na zadní straně zůstalo zachováno pouze DE a ET.