kostel sv. Petra a Pavla

Ranně gotický kostel stojící uprostřed bývalého hřbitova pochází z přelomu 13. a 14. století. Sakristie byla připojena v 14. století, jižní předsíň v 16. století. Pozdně gotické ani barokní přestavby a úpravy se dnes na kostele nijak významně neuplatňují. Kostel je jednolodní, obdélného půdorysu s pravoúhle zakončeným presbytářem s kratší lehce obdélnou sakristií přistavěnou při severní straně presbytáře, a jižní předsíní s trojúhelníkovým štítem umístěnou před gotickým portálem. Boční průčelí lodi jsou prolomena po 3 obloukově zaklenutých okenních otvorech s hlubokými okosenými špaletami. Jižní průčelí presbytáře prolomeno jedním okenním otvorem shodným s lodí kostela. Ve štítovém závěru presbytáře je prolomeno úzké hrotitě zaklenuté okno v hluboké špaletě opatřené ostrým nosníkem ve vrcholu vnitřního ostění (kružba jeptiška), nad ním se nachází pravoúhlá vpadlina. Přilehlá sakristie je na východním bočním průčelí prolomena pravoúhlým vstupem a nad ním segmentově zaklenutým okenním otvorem. Jižní předsíň se segmentově zaklenutým vstupem, vrcholí trojúhelným etážovým štítem. Vrcholovou část dělí uprostřed polopilířek s prstencem a patičkou. Bohatě profilovaná korunní římsa lodi i presbytáře nese sedlové střechy. Kostel je opatřen bílým nátěrem s nárožní rustikou. Střešní krytinou je taška dvouesovka. Předsíň je zaklenuta valeně a ukrývá porušený lomený portál. Kněžiště zaklenuto křížem s klínovými žebry s šikmo podseknutými patičkami, bez konzol, terčový svorník je neprofilovaný, klenební čela lomená. Sakristie, do které vede pravoúhlý vchod, je zaklenuta půloválnou relativně vysokou gotickou valenou klenbou. Vítězný oblouk je lomený, neprofilovaný. Loď je zaklenuta čtyřmi obdélnými plackami rozdělenými pásy na přízedních pilířích. Podkruchtí s trámovým stropem je otevřené třemi stlačenými oblouky na pilířích a polopilířích. Hlavní oltář (movitá KP r. č. 33-3101) nese vyobrazení Narození Panny Marie.