městský dům

Řadový patrový městský dům, hloubkově orientovaný. Průčelí do náměstní 4osé, v přízemí novodobě adaptováno na samoobsluhu – potravinový obchod. Patro zachované, oddělené patrovou římsou a pletencovým ornamentem. Okna v patře v líci, dvoukřídlová, vodorovně členěná dvěma příčly a přímými nadokenními římsami na konzolách. Stejný tvar má i podokenní římsa. Plocha zdi je členěna čtyřmi pilastry a volutovými hlavicemi a stylizovanou palmetou a okřídlenými hlavičkami ve středu. Korunní římsa bohatě vyvinutá, ve spodní části palmetový ornament, nad ním konzolky nesou širokou profilovanou část s odkapovou stříškou. Rovnoramenný trojúhelníkový štít lemován po obvodu římsou na konzolkách. Ve středu je kulatý průduch. Střecha sedlová, krytá plechem.