městský dům

Dům na V straně náměstí, patrový, zděný, stavěný z cihel. Průčelí do náměstí pětiosé. V přízemí v S části pravoúhlá vrata, kudy je průjezd do dvora, záklenek vrat, průjezd a vjezd do dvora jsou segmentové. Fasáda v přízemí členěna soklem. Přízemí členěno plastickými pásy. Profilované rámy oken a dveří. Okna jsou pravoúhlá s pravoúhlými záklenky, dveře ve 2. ose od jihu jsou vyměněny za moderní. Patro odděleno profilovanou římsou členěno pilastry. Pilastry ve střední části jsou zdobeny kanelurou, pilastry při krajních okenních osách jsou zdobeny vpadlými poli s plastickými rámy. Pilastry mají vlastní soklíky, římsovité hlavice pod podstřešní římsou, která z části zbavena profilace. Na hlavicích pilastrů po dvojici rozet. Okna s profilovanými maltovými rámy. Všechna okna v prvním patře mají ohrádku kovanou na květiny. Pod okny vpadlá pole s plastickým rámem. Do dvora pavlač se zábradlím, podklenutá segmenty a podpíraná 4 toskánskými sloupy. Pod střechou na pavlači profilace. Střecha domu je sedlová tašková, nad pavlačí stříška pultová