V. hřbitov

V. hřbitov byl vysvěcen kanovníkem Františkem Plouzarem 6. 7. 1862. Hřbitov je hlavní diagonální cestou rozdělen na dvě trojúhelná pole. I zde se nachází řada velmi kvalitních náhrobků z konce 19. stol. a mj. také největší hrobka Olšanských hřbitovů - společná hrobka podnikatelů Vojtěcha Lanny a Jana Schebka Hrobku navrhnul Antonín Viktor Barvitius, který upravil původní návrh Vojtěcha Ignáce Ullmana; reliéfy od Václava Levého a Frani Josefa Heidelberga a Ludvíka Šimka. Malby provedl František Sequens. Sousedící, o poznání drobnější kaplová hrobka náleží rodině průmyslníka a prvního českého primátora hl. m. Prahy, Františka Václava Pštrosse. Pískovcová hrobka v novogotickém stylu je snad dílem sochaře a kameníka Františka Xavera Linna.