měšťanský dům

Rozlehlý trojkřídlý, jednopatrový rohový dům, vzniklý sloučením dvou objektů majících odlišně řešené fasády, je situován v exponované urbanistické poloze. Severní dům, někdejší pivovar a sladovna, je nižší a spodní část jeho severního průčelí, mající výrazné zkosení, tvoří původní středověká hradba. Na nároží je umístěna pamětní deska povodně. Oba domy mají štukové novoslohové fasády. Severní je novorenesanční s výraznou bosáží v přízemí fasády a profilovanými šambránami v patře, jižní dům má fasády s novobarokními a secesními prvky (šambrány, suprafenestra, bosáž, štít). Střecha je ozdobena dřevěným secesním pavilonkem. Dvorní fasády mají novodobou břízolitovou omítku a přeřešeny jsou zde všechny okenní a dveřní otvory. Soutka mezi sousedním domem čp. 28 a východním dvorním průčelím je opatřena prampouchy.