dům

Převážně roubená chalupa obdélného půdorysu je umístěna na hranu prudkého zářezu Tříčského potoka. Sklon svahu vyrovnává při jižní straně vysoká podezdívka v rozsahu vlastního suterénu. Jižní podélné průčelí v úrovni přízemí v celé délce předstupuje v šíři zápraží plně bedněná pavlač se suchým záchodem. Vstup na severním průčelí kryje přístavba zádveří s pultovou střechou. Roubení světnice spočívá na omítané podezdívce. Nárožní spoje kryjí svislá prkna. Horní řada trámů vytváří v nárožích charakteristické přesahy. Okenní otvory lemují obložky s vyřezávanými suprafenestrami. Jižní štít s polovalbou je proveden v podobě náročně zpracované lomenice. Její plocha je vodorovně členěna do tří pásů, přičemž mírně zapuštěnou střední část, předstupují profilovaná iluzivní balustráda, tzv. kočičí procházka. Sedlovou střechu kryjí na koso kladené eternitové šablony. Vnitřní dispozice vychází z tradičního trojdílného členění, kdy na průchozí síň navazuje světnice a hospodářský díl s chlévem a komorou.