úřednický dům

Tzv. úřednická budova (někdy mylně jmenovaná jako zájezdní hostinec) stojí při J okraji klášterní zahrady, v blízkosti kapucínského kláštera. Jedná se o velkou zděnou patrovou stavbu obdélného půdorysu krytou mohutnou mansardovou střechou s vikýři (krytina šindel), orientovanou hlavním průčelím k silnici na SV okraji zástavby. Osově souměrné průčelí (o 7 okenních osách) charakterizuje mělký rizalit (o 3 okenních osách) ukončený zděným trojúhelníkovým štítem s portálem zaklenutým stlačeným obloukem (profilované ostění). Omítané, značně poničené fasády člení mezipatrová plochá římsa, nároží subtilní pilastry vysokého řádu vynášející profilovanou korunní římsu. Okna jsou obdélná, se štukovými šambránami, v patře rizalitu navíc se segmentově ukončenou suprafenestrou s klenákem ve vrcholu. Boční fasády i dvorní fasáda mají v základu stejné dispoziční řešení na 7 x 4 okenní osy (zde zaslepené). Při bočních stranách přiléhají do úrovně mezipatrové římsy obdélné přístavky.