kaple sv. Václava

Kaple se nachází na travnaté ploše návsi, presbytářem je orientovaná k jihu. Jedná se o drobnou, velmi dekorativně pojatou stavbu na obdélném půdoryse se zaoblenými rohy, s odsazenou apsidou a s výrazným štítem nad severním vstupním průčelím. Střecha je sedlová, u apsidy zvalbená a jehlancovitě ukončená. Krytinu tvoří tašky bobrovky. Stěny se otevírají jedním půlkruhově ukončeným oknem v profilované šambráně se zdůrazněným klenákem; u apsidy dvěma slepými okny téhož typu. Členění je tvořeno pilastry s lambrekýny, soklem a výraznou profilovanou římsou. Bohatě dekorovaný štít je římsou členěn do dvou pater; spodní je členěno volutami a probráno v centru nikou. Pilastry a sokl jsou opatřeny zeleným nátěrem, plocha fasády je natřená bíle. Předmětem ochrany je kaple sv. Václava a příslušný pozemek.