konírny

Klasicistní koncová část západního křídla ohraničená ulicí Ke Krči a novodobým náměstím z jižní strany. Uliční fasáda nevýrazná, ryze účelová, bez výzdoby. Dvorní průčelí má dosud dochované náznaky členění. Nad profilovanou korunní římsou s podloženým vyšším pásem se v levé třetině zvedá zděný vikýř se dvěma otvory (větší na shazování sena), ve štítu s reliéfními segmenty záklenků. Do půdy se původně vstupovalo předloženým dřevěným schodištěm při fasádě, které se již nedochovalo (na fotografiích v UHS z roku 1993 ještě zachyceno). Otvory v přízemí jsou různorodé, výsledkem řady stavebních etap, většinou šlo o vjezdy. Přízemní prostory jsou zčásti zaklenuté s částečně dochovanými litinovými sloupy, zčásti s trámovými stropy. Jedná se o pozůstatky původních stájí, vystavěné patrně před polovinou 19. století.