dostavba pivovaru

Dostavba pivovaru byla realizována postupně v prostoru levé části severního křídla (převýšená budova hvozdu) a pravé části západního křídla (do ulice Ke Krči je předsunutý objekt bývalé lednice). Dále se jednalo o prostory kysacích sklepů (spilky) v přízemí západního křídla, prostor varny, kuchyně a bytu sládka aj. v části severního křídla. Roku 1898 pivovar odkoupilo Společenstvo pražských sládků a výroba byla zastavena, protože roku 1900 zahájil činnost blízký velkokapacitní Branický pivovar. Pivovarská stavení bývala rovněž při jižním obvodu areálu. Střední přízemní přístavba severního křídla vznikla jako součást pivovaru. Její dvorní průčelí je architektonicky řešeno po stranách novodobých vrat hlubokými lisenovými rámy, při horním obvodu krepovanými drobným obloučkovým podřímsím evokujícím neorománské formy. Nalevo navazuje přízemní čistě utilitární přístavek s pultovou střechou. V levé části severního křídla je věžový hvozd, původně ukončený kopulí, konstrukčně standartní typ uplatňovaný u pivovarů 3. čtvrtiny 19. století, s drobnými okny, nad nimiž jsou klenuté segmenty záklenků, původně provedené v režných cihlách. Pravá přízemní část západního křídla vznikla jako novostavba 1865 a obsahuje valeně zaklenuté sklepy z kamene a cihel, s litinovými sloupy a dřevěná špalíková dlažba na podlaze, původně prostory spilky. Do ulice je předsazený prostor lednice, bez oken, polokruhově valeně zaklenutý.