obytný dvojdomek

Obytný dvojdomek, dnes na odděleném pozemku, je přízemní objekt na čtvercovém půdorysu s trojosou fasádou, na zadní straně směrem k řece je ve střední části fasády předstupující převýšené těleso schodiště. Nad cihelnou podezdívkou je fasáda členěna širokými cihelnými lisenami, mezi nimiž je omítaná plocha pojednaná drobným vodorovným žlábkováním, tvořícím jemnou linii vlnovky. Okna v průčelní a boční fasádě jsou zakončena segmentovými pasy kombinujícími červeně a zeleně polévané cihly, parapety jsou tvořeny zeleně glazovanými tvarovkami. Vstup z ulice je umístěn v mírně ustupující nice mezi dvěma lisenami a je zakončen několikanásobným cihelným pasem, nad zahradním vstupem je motiv stupňovitého štítu ze zelených prvků podobně jako u objektu úpravny vody. Po stranách obou vstupů jsou na lizénách znaky města Vršovic. Objekt je zastřešen valbovou střechou s vikýřem a prvkem schodišťového rizalitu orientovaného k řece.