socha sv. Josefa

Pískovcová plastika sv. Josefa je umístěná na dvoudílném, hranolovém postamentu. Spodní podélný díl je v horní i dolní části ukončený jednoduchou římsou, která je u paty soklu profilovaná ve tvaru přímé zvonovnice a v horní části má podobu lesbického kyma. Na spodní díl dosedá štíhlá horní část podstavce, která lícuje se zadní stěnou spodního soklu. Levý i pravý bok horního dílu je zdobený pravoúhlými reliéfními rámy, na čelní stěně je reliéfní rám segmentově zakončený. Bohatě profilovaná korunní římsa nese sochu sv. Josefa s Ježíškem. Světec má pravou ruku volně podél těla a levou přidržuje postavu Ježíška. Ježíšek stojí na jeho levé noze opřené o malý sokl a vzhlíží k Josefovi. Jeho levá ruka je pokrčená a pravou se dotýká Josefových vousů. Obě postavy jsou oděné do dlouhých splývavých šatů, které má Josef kolem boků bohatě nařasené, na spodním lemu šatů jsou ještě znatelné zbytky zlacení.