měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům s vestavěným půdním patrem a podélně orientovanou sedlovou střechou výrazně převyšující okolní zástavbu. Klasicistní pětiosá fasáda je členěná plochými polosloupy, podloženými průběžnými římsami a lunetovými nadokenními motivy s reliéfní výzdobou (palmety). V přízemí zachován kamenný pravoúhlý portál s nadřímsou na konzolách osazen vyřezávanými dvoukřídlými dveřmi s motivy plošně rozprostřených rozvilin ve výplních. Přízemí je po stranách portálu prolomeno novějšími výkladci. Dvorní průčelí je hladké, nově architektonicky upravené při poslední rekonstrukci. Vstupní portál ze dvora má klasicistní kamenné ostění a předsazený koutový portikus, prolomený obloukovými arkádami. Na severní straně, po celé hloubce dvora je situováno patrové křídlo v přízemí klenuté systémem plackových kleneb na pasy. Klenbou stejného typu je opatřena také zadní část samostatného jižního dvorního křídla, která je však pouze přízemní.