bytový dům

Dům, umístěný v těsné blízkosti areálu přádelny, je navržen v prostém tradicionalistickém duchu ovlivněném nastupující modernou. Přibližně pravoúhlý půdorys je na hlavním nároží a jeho protilehlé straně okosen. Z hmoty domu dále mírně vystupuje vstup a prostor vnitřního schodiště. Dvoupatrový objekt je zastřešen mansardovou střechou. Hlavní nároží objektu je zdůrazněno okoseným rizalitem zastřešeným stanovou stříškou. Vstup je situován na východním průčelí. Uliční průčelí jsou členěna širokými lizénami a plochou kordónovou římsou. Obě hlavní fasády jsou prolomeny čtyřmi okenními osami. Trojboký rizalit je na každé straně prolomen dvojicí sdružených oken. Okenní otvory v přízemí (mimo rizalitu) jsou vloženy do mělkých půlkruhově zaklenutých vpadlých polí s ornamentem umístěným nad střední částí okenního překladu. Okenní otvory v patře a v rizalitu jsou zdůrazněny vpadlými pravoúhlými šambránami. Původní dřevěné dvojité okenní výplně byly v nedávné době nahrazeny jednoduchými výplněmi při zachování původního členění. Plocha fasády byla původně opatřena šlechtěnou omítkou.