dva původní vodojemy se vstupem Bruska 1

Položka souboru č. 2): Dva původní vodojemy bez čp., na poz.č. 997 (tzv. Bruska I.) Dvě původní nádrže vodojemu jsou umístěny západním směrem od budovy přečerpávací stanice. Tuto stavbu tvoří podzemní část - dvě vyrovnávací nádrže vodojemu a nadzemní vstupní budova pro technologii úpravy ve vodojemu. Tato vstupní budova - Bruska I. - pochází ze stejné doby jako budova přečerpávací stanice. Vodojemy jsou obdélného tvaru o půdorysu 47x32,9m a výšky 4m. Svislé obvodové stěny, jejichž výška je 4,9m, jsou vytvořeny z řady železobetonových kleneb, vyklenutých směrem dovnitř. Na tomto železobetonovém rámu a sloupkách v polích je uložen roštový železobetonový strop systému Hennebique se stropní deskou tl. 8cm. Strop je uspořádán v mírném sklonu od středu ke krajům, aby byly odvedeny vody proniklé násypem. Každá nádrž je osvětlena čtyřmi světlíky, vystupující nad terén, navzájem jsou spojeny ventilačními průduchy. Obě nádrže jsou od sebe odděleny chodbou, svrchu osvětlenou luxfery. K této chodbě a nádržím přiléhá bezprostředně vstupní domek Bruska I., nádrže jsou přístupné z domku po schodišti. střecha domku je provedena jako železobetonová trámová konstrukce, krytá dřevocementem, domek je sovětlen 4 železnými okny.