oplocení s branami

Položka č. 4): Oplocení na pozemku č. 999/1 (součástí jsou vstupní brány) Celý areál je z ulic Svatovítská, Pod hradbami, Dělostřelecká a Buštěhradská uzavřen jednotně řešeným původním oplocením, tvořeným podezdívkou ze spárovaných režných cihel, z níž vycházejí stejně řešené pilířky, zakončené mírným ústupkem a deskou s výraznou sešikmenou betonovou římsou, nad níž je umístěn kulovitý nástavec. pole mezi pilířky jsou vyplněna kovovým rámem s pletivem a drobnými čtvercovými oky, ve středu samostatné vertikální pole členěné půlobloukovými motivy. Na stranách při Svatovítské a Buštěhradské ulici jsou situovány dvě brány, tvořené středním vjezdem a bočními brankami. Pilíře obou bran jsou zděné s tvrdou omítkou se strukturovanými vystupujícími obdélnými poli. Pilíře brány ve Svatovítské jsou zakončeny římsou a nástavcem shodně s oplocením, brána v Buštěhradské je ve středním poli zakončena vodorovným překladem s obdélným polem, který vychází z nízkých odstupňovaných nástavců pilířů brány. Mřížové výplně vrat a vrátek jsou u obou bran členěny analogicky s členěním do základních výškově obdélných rámců s drobnějšími ležatě obdélnými poli. Z ulice Dělostřelecká je pouze malá branka, řešená v rámci ocelové výplně pole.