obchodní a bytový dům

Řadový třípatrový objekt s mansardovou střechou, na kterou je nasazen  mohutný štítový nástavec.Výrazným prvkem na fasádě jsou dva polygonální arkýře umístěné na krajních osách, které jsou zdobené svislými pruhy vejcovce. Arkýře jsou zakončeny balkony. Uliční fasáda je prolomena čtyřmi sdruženými okenními osami. Parter objektu je využit k obchodním účelům a je novodobě upraven. Dvě krajní osy jsou v přízemí prolomeny vraty. Ve zbytku přízemí jsou osazeny výkladce. Původní okenní výplně jsou čtyřkřídlé s pevným masivním poutcem. Horní křídla oken jsou dále rozčleněna dvojicí subtilních svislých příčlí. Dvojice sdružených oken v 1. a 2. patře je lemována jednoduchou šambránou s podokenní zubořezovou římsou. Okna ve 3. patře mají také průběžnou podokenní zubořezovou římsu, ale navíc je zdobena plocha omítky mezi jednotlivými okny svislým rastrem vejcovce. Hlavní plocha fasády je opatřena šlechtěnou omítkou. Dvorní fasáda je řešena hladkou omítkou. Na levé části zadní fasády jsou výrazným prvkem zasklené pavlače s dřevěným obložením. Směrem do dvora byla v roce 1927 přistavěna hala na výrobu nábytku a administrativní objekt.