dům

Tento typ objektu je patrový dvojdům. Základní hmotové řešení je tvořeno průnikem delší obdélné budovy a dvou na ní kolmých krajních kratších hmot. Tím vznikají na krajích hlavního i zadního průčelí dva vystouplé rizality zakončené sedlovým štítem. Rizality jsou široké na dvě okenní osy. Dům je posazen na zvýšené kamenné podezdívce a je přístupný po přímých schodištích se vstupy situovanými v pohledově pravé ose rizalitů. Přízemí je z průčelí odlišeno omítkou s hrubší strukturou a plochou kordónovou římsou. Patro má hladké omítky s okrovým nátěrem. Uliční průčelí je prolomeno včetně obou rizalitů šesti okenními osami. Rizality jsou zakončeny dekorativními konstrukcemi štítů. Boční průčelí jsou tříosá. Zadní průčelí shodné s hlavním. Pouze vstup na dvorek je bez schodiště. Budova zastřešena průnikem sedlových střech, krytina alukrytová.