mateřská škola

Stavba postavena na půdorysu kříže jako přízemní rozložitá budova na kamenné podezdívce s dekorativním, secesně zvlněným hrázděním. Původní půdorys kříže byl později doplněn na dvou místech menší přístavbou, takže již dnes není čitelný. Po novodobé úpravě byl také částečně změněn tvar hrázdění. Budova má polozapuštěný suterén, zvýšené přízemí a nad částí půdorysu obytné podkroví. Jižnímu průčelí, které je orientováno do přilehlé Horní ulice vedoucí k areálu kostela, dominuje štítově orientované křídlo s polovalbou. Uliční fasáda tohoto křídla je v přízemí prolomena šesti okenními osami, z nichž střední čtyři jsou sdružené. V patře jsou pouze čtyři, centrálně umístěné sdružené okenní osy. Okna jsou vložená do rámů iluzivního hrázdění. Jedná se o úzká jednodílná okna horizontálně dělená na tři pole. Uliční průčelí sousedního křídla je prolomeno dvojicí dvojdílných oken dělených na šest polí. Tyto dva typy okenních výplní vkládaných do rámů iluzivního hrázdění jsou rovnoměrně rozmístěny po celém obvodovém plášti objektu. V jednotlivých nárožích jsou přistavěny masivní kamenné opěrné pilíře. Ve střeše jsou osazeny vikýře zastřešené drobnou polovalbou. Objekt byl v nedávné době velmi necitlivě rekonstruován (zateplení obvodového pláště, výměna oken). Byla zásadně narušena autenticita architektonického výrazu a tím i celková památková hodnota objektu.