nemocnice

Objekt je koncipován na základě jednoduchého kompozičního schématu, kdy jsou dvě krajní křídla propojena kratším spojovacím krčkem. Budova je postavena na mohutném kamenném soklu. Štítově orientovaná boční křídla Široká na dvě okenní osy jsou v přední části propojena kolmo postaveným spojovacím křídlem o šířce tří okenních os. Při pohledu z Horní ulice tak vniká schéma sedmiosého průčelí s krajními štítovými rizality předstupující na hloubku jedné osy před spojovací krček. Důraz je kladen na náročnější úpravu fasád hlavního uličního (jižního) průčelí. Ostatní průčelí řešena velmi střízlivě. Boční průčelí mají devět okenních os a v tektonickém členění se uplatňují pouze šambrány oken, jemná rustika přízemí a římsy. Vnitřní průčelí jsou zmodernizována. Fasády jsou řešeny kombinací pozdně historizujících forem s výrazným uplatněním secesních prvků. Výrazný kamenný sokl, obsahující polozapuštěný suterén, je od zbytku fasády oddělen římsou. Zvýšené přízemí je členěno jemnou rustikou. Patro je odděleno kordónovou římsou. V patře je mezi krajní rizality vložen balkón s kovovým, ornamentálně pojednaným zábradlím. Kolem okenních otvorů jsou vytvořeny šambrány. V patře rizalitů jsou okenní osy sdružené. Pod okny jsou použity podokenní římsy s rozšířením v ploše parapetu. Nad okny nadokenní římsa ve střední části segmentově prohnutá. Nároží rizalitů jsou dekorována subtilními vertikálními lištami ve formě stuhy. Sedlové štíty jsou završeny výrazným půlkruhovým prvkem. V odsazení štítů byly původně osazeny čučky. Ty se však do dnešní doby nedochovaly. Okenní výplně jsou čtyřkřídlé, děleny na šest polí.