okresní hejtmanství

Dvoupatrová budova na půdorysu mělkého písmene U je rozčleněna středním rizalitem se štítem a dvěma nárožními rizality, zastřešenými mansardovými jehlancovými střechami. Fasáda přízemí dělí sokl z kamenného zdiva, pásová rustika a pásy hrubé omítky nad okny. V přízemí středního rizalitu je umístěn hlavní vchod v půlkruhovém portálu lemovaný profilovanou šambránou. Nad vstupem na fasádě zavěšen balkón. Středový rizalit je prolomen třemi osami a je členěn pilastry s hlavicemi zdobenými festony. Oba krajní rizality jsou dvouosé, rovněž zdůrazněny krajními pilastry. Základní plocha fasády v patrech hladká se střádáním ploch s omítkou hrubší struktury a se štukovou výzdobou v klasicizující formě. Jedná se hlavně o pilastry se zavěšenými vavřínovými festony, orámování šambrán a výzdobu štítu rizalitu. Okenní otvory v přízemí jsou segmentově zakončeny a jsou orámovány plochou šambránou s vrcholovým klenákem. Okenní výplň je trojdílná, dělená do tvaru T. Okenní otvory v patrech obdélné s výplněmi dělenými na kříž. Zadní průčelí domu je v přízemí členěno shodně s hlavní fasádou tj. kamenná podezdívka, pásová rustika a pás hrubší omítky. V patrech se střídají ploch hladké a hrubší omítky. Boční křídla na zadní fasádě s lizénami.