dům

Samostatně stojící objekt s okapovou orientací o třech nadzemních podlažích je postaven na obdélném půdorysu. Hlavní uliční průčelí má osm okenních os. Pro architektonický výraz budovy je určující dekorativní pojetí fasády uličního průčelí v pozdně secesním tvarosloví. Hlavnímu uličnímu průčelí dominuje dvojice symetricky nasazených cylindrických arkýřů. Arkýře jsou nasazeny z každé strany v druhé okenní ose a jsou zakončeny zalomenými, půlkruhově završenými nízkými štíty. Okenní osy v arkýřích jsou sdružené. Ve výzdobě fasády se výrazně uplatňuje iluzivní vysoký pilastrový řád, který je vytvořen odlišnou strukturou omítky a barevností. Vzhledem k místní terénní situaci (značná svažitost terénu) se objekt směrem z přilehlé ulice uplatňuje jako třípodlažní, ale z druhé strany má domovní průčelí čtyři nadzemní podlaží, polozapuštěný suterén a obytné podkroví. Podkroví je prosvětleno prostřednictvím mohutného centrálního štítového vikýře. Toto průčelí má devět okenních os, přičemž dominuje centrální osa. Zbylé osy jsou sdružené. Spodní část průčelí vyděluje mohutný kamenný sokl. V prvním patře tohoto průčelí jsou osazena horizontálně orientovaná okna zabírající šířku dvou sdružených okenních os. V úrovni druhého a třetího patra jsou nasazeny balkóny jdoucí přes dvě okenní osy. Tyto balkony jsou nasazeny z obou stran od druhé krajní osy (druhá a třetí osa je v těchto patrech tvořena balkónovými dveřmi). Balkony mají kovové pozdně secesní zábradlí. Okenní výplně jsou novodobé s poutcem umístěným v horní třetině výše okna. Nadsvětlík je dále dělen vertikálně vloženými příčlemi. Novodobé výplně pravděpodobně kopírují členění původních oken.