obytný dům čp. 141

Hospodářský dvůr čp. 140,141 - Uzavřená disposiceHospodářský dvůr (čp. 140, 141). Uzavřená disposice dvou administrativních budov a hospodářských budov kolem dvora, v jeho středu polygonální stavba, od cesty oplocení a brána. Fasády z cihelného režného zdiva s charakteristickými rysy hospodářských budov a správních objektů. Zadní frontu dvora uzavírá budova stájí.dvou admin. budov a hospodářských budov kolem dvora, v jeho středu polygonální stavba, od cesty oplocení a brána. Fasády z cihelného režného zdiva s charakteristickými rysy hospodářských budov a správních objektů. Zadní frontu dvora uzavírá budova stájí, v ose s risalitem s motivem štítu, u nižších křídel se uplatňují nad římsou motivy širokých splývavých vikýřů, které se v drobnějším měřítku uplatňují i na dalších hospodářských křídlech. Brána mezi oběma vstupními objekty s neogoticky pojatými prvky sloupků, rovněž z režných cihel. Ve středu dvora přízemní, na jižní straně polygonálně zakončená budova tzv Švejcárny s nízkou stanovou střechou, na sev. straně s trojúhelným štítem v ose risalitu stájí. Podobně jako fasáda stájí je členěn i hospodářský objekt na levé straně dvora. Další hospodářský objekt je situován vlevo od této budovy, k hlavní cestě se obrací štítovým průčelím se výrazným strukturálním členěním. Budovy na pravé straně dvora tvoří sýpka, na kterou navazuje nižší, původně otevřená stavba s dřevěnou nosnou konstrukcí.