kuchyně čp. 24

Blok bývalé centrální kuchyně, objekt čp. 24. Přízemní budova se dvěma bočními křídly, ve střední části s dvoupatrovým prostorem bývalé kuchyně s převýšenými půlkruhově zakončenými okny, prostupujícími do plochy trojbokého štítu. Patrová je rovněž střední část zadní fasády s trojbokým štítem a bočními přízemními křídly s dvojicemi zděných štítů. Nad prostorem kuchyně vybíhá na střechu větrací věžička. Na severozápadní straně k přední budově přiléhá komín z režných cihel, s polygonálním základem zakončeným římsou, nad ním se tyčí oblý komín s dekorativním pásem z barevných cihel. Komín sloužil ústavní pekárně. Kolmá přístavba směrem severním k objektu prádelny je novodobá. Interiér: V interiéru odpovídá převýšené střední části s větrací věžičkou prostor bývalé centrální kuchyně ústavu s vysokou segmentovou klenbou a úzkými ochozy v úrovní patra s původním zábradlím s kolmými pruty a vloženými čtverci se zaoblenými rohy. V ose ve vrcholu klenby je kulatý větrací otvor vyústěný do věžičky na střeše, na stranách řada drobnějších větracích otvorů. V přízemním pásu bílého keramického obkladu dva pásy dekorativních glazovaných dlaždic s dekorativním secesním motivem, stejné dlaždice v prostorách chodeb v přízemí. Další prostory plochostropé. V pravé části prostor s původní pekařskou pecí z doby vzniku (MORAVIA).