prádelna čp. 25

Blok prádelny čp. 25 s vodárenskou věží. Rozlehlá budova se dvěma souběžnými křídly, mezi nimiž je široké příčné křídlo s halou bývalé prádelny. Jižní průčelí se střední částí s mírným risalitem, před nímž přízemní část nesoucí terasu se zděným zábradlím, na nárožích s dekorativními nástavci. Fasáda středního křídla s halou vybíhá do trojbokého štítu. Zadní fasáda členěna středním převýšeným risalitem v místech věže vodárny a křídly s vysokými segmentovými okny, nad římsou drobné zděné štíty. Věž vodárny je okrouhlá, s podnoží mírně se zužující, s válcovým nástavcem v horní části, zakončeným římsou a střešní helmicí s trojbokými vikýři. Ve střední převýšené části prostor je bývalé prádelny, zakončený vysokou falešnou, trojbokou klenbou, na stěnách v úrovni patra úzké ochozy se zábradlím, analogickým zábradlí v kuchyni. V bočních přízemních prostorách jsou segmentové klenby zaklenuty do travers. Dveře zůstaly původní. Na stěnách je bílé keramické obložení s vkládanými glazovanými kachlíky s barevnou variací kachlíků z objektu kuchyně.