dům

Dům č. p. 11 stojí západně od náměstí Míru, na nároží ulic Jana Švermy (dříve Svaté) a Československé armády (Růžové). Jedná se o nárožní patrový z větší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu s dvorním křídlem při Růžové ulici pod sedlovou mansardovou na nárožích zvalbenou střechou, s vikýři, krytou šablonami z živičné lepenky, dvůr v délce dvorního křídla od poslední přestavby zastavěn přízemním přístavkem s plochou střechou. Hlavní pětiosé jižní průčelí se čtyřmi vikýři (z nichž druhý má sdružené okno) má krom hlavní kordonovou a bankálovou římsu, při krajích toskánské pilastry a přízemí s pásovou bosáží. Okna v patře jsou ve špaletě osazená dovnitř otvíravá dvoukřídlá šestitabulková v profilovaných šambránách s nad- a podokenními římsami, v přízemí obdobná, ale jednokřídlá jednotabulková s šambránami vzniklými přerušením pásové bosáže. V páté ose v přízemí dvoukřídlá neorenesanční dovnitř otvíravá vyřezávaná vrata s nadsvětlíkem. Boční západní průčelí je šestiosé se šesti vikýři (z nichž šestý má sdružené okno), jinak je obdobné jako průčelí hlavnís tím rozdílem, že část přízemí, která je skloněna nemá pásovou bosáž a ve druhé ose v přízemí je bankomat. Za domem zámkovou dlažbou vydlážděný dvůr přístupný z Růžové ulice novými vraty v plným obloukem zaklenuté bráně.