kostel sv. Remigia

Soubor věcí kostela sv. Remigia tvoří: - budova kostela - socha sv. Jana Nepomuckého - socha sv. Floriána - oplocení s branou - pozemek parc. č. 1 Jednolodní stavba s transeptem a apsidálním závěrem. Průčelí lemuje na levé straně křestní kaple, na pravé věž kostela. Mezi transeptem a presbytářem na pravé straně je vložena sakristie. Kostel je situován uprostřed obce na ploše, ohrazené opěrnou zídkou se zábradlím. Vstupní branka v ose portálu kostela je lemována dvěma pilíři. Na levé straně od vstupu do kostela je na hranolovém soklu umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Na pravé straně symetricky stojící socha sv. Floriána. V interiérech dochována výzdoba, vybavení a mobiliář. Kostel byl postaven 1878-1881 podle plánů Karla Scheinera, v l. 1904 přistavěna křestní kaple podle projektu arch. Kamila Hilberta. V l. 1904-5 byla rovněž provedena malířská výzdoba interiéru, okenní vitraje a mosaika nad vchodem, malby navrhl Karel Klusáček. Plastiky Božího Hrobu provedl 1902 Čeněk Vosmík. Oltářní obrazy v kostele jsou dílem Viléma Kandlera. Autor sochy sv. Jana Nepomuckého z r. 1855 není znám. Socha sv. Floriána barokní z 18. stol.