kostel Nanebevzetí Panny Marie

Jednolodní orientovaná stavba, krytá sedlovou střechou, s obdélným presbytářem, završeným valbou, k jehož severní straně se váže věž s výraznou cibulovou střechou s lucernou. Střecha nad kostelem je kryta borovkami, věžní báň je krytá plechem. Fasády jsou členěné lizénovými rámci a stěny se otevírají kasulovými okny. Loď je plochostropá, presbytář je klenutý plackovou klenbou. Krov je barokní s ležatou stolicí a ondřejskými kříži. V jižní stěně kostela zasazeny náhrobky farářů. Nejstarší (z r. 1848) se nachází v jižní stěně presbytáře (Josef N.??? Dobeš, právník, 1826-1848), s nápisem Pokoj popeli jeho. Jedná se o jednoduchou mramorovou nápisovou desku s ozdobným nápisem. V úrovni středu stěny stojí náhrobek z roku 1896 Věnceslavy Sochorové - tvořený soklem, na němž stojí socha anděla, opírající se rukou o sloupek, završený křížem, pod nímž leží otevřená kniha. Po stranách soklu stojí menší figury světců (vpravo sv. Václav, vlevo sv. Jan Nepomucký). Náhrobek byl opatřen nevhodným novodobým nátěrem. Sochařským rukopisem je objekt blízký náhrobkům sochaře Karla Moldnera (1825-1902).