dům

Na začátku 20. století začaly vznikat mezi náměstím a evangelický kostel dělnické kolonie pro zaměstnance přádelny. Jejich zástavba byla řešena v jednotném stylu. Dům č,p. 431 je jedním ze zástupců typového dělnického domu v Husově ulici. Jedná se o samostatně stojící polopatrový dům na, který vznikl propojením dvou na sebe kolmých obdélných hmot, z nichž jedna je polopatrová a druhá patrová. Obě hmoty domu jsou zastřešeny sedlovými střechami. Objekt je orientovaný okapovou stranou souběžně s uliční čárou. Hlavní průčelí je šestiosé, přičemž dvě prostřední okenní osy jsou vloženy do rizalitu. Přízemí je od polopatra odděleno profilovanou římsou. Rizalit je v patře prolomen dvěma okny a je ohraničen lizénovým rámem. Boční části domu mají v úrovni polopatra na každé straně po dvou malých horizontálně položených dvoukřídlých okének. Okenní otvor je lemován subtilní šambránou. Vchod do domu je situován v bočním štítovém průčelí, které je ve štítu opatřeno dvěma okny.