náhrobek rodiny Markovy

Náhrobek rodiny Markovy je situován Z od domku hrobníka (při zdi oddělující katolickou část od evangelické). Hrob čtvercového půdorysu vymezuje žulový sokl s pískovcovými pilířky spojovanými řetězem. Materiál pískovec. Náhrobek má tvar stély s širší soklovou částí, postranními křídly v dolní partii a předstupujícím podstavcem uprostřed (na podstavci jsou vyryta jména zemřelých). Navazuje sedící ženská postava s výrazně zřaseným rouchem, držící oběma rukama kovový prut se třemi ratolestmi. V pozadí sochy je vpadlé kruhové pole, nad kterým vystupuje reliéf stuhy s nápisem: "RODINA . MARKOVA ." Po obou stranách náhrobku na ohradní zdi jsou dvě pískovcové hladké desky s ušima, se jmény pohřbených. Stélu zakončuje fabionová římsa se sedlovou stříškou.