kostel Všech svatých

1. Kostel Všech svatých 2. Ohradní zeď s branami, bývalý hřbitov 3. Márnice 4. Krucifix Komplex středověkého kostela s ohradní zdí, vymezující bývalý hřbitov, s kostnicí vestavěnou do této zdi a se samostatně stojícím krucifixem. Na vnitřní straně zdi vezděny dva náhrobky v podobě kamenných křížů a další kamenné desky. Zeď patrně gotická, částečné úpravy barokní a z let 1900 - 1901. Kostel - ranně gotická jednolodní stavba s trojboce uzavřeným knežištěm a hranolovou veží v jihozápadním nároží, fasády hladké, nečleněné; sedlová střecha, krytá bobrovkami. Krov dosud středověký. Presbytář pochází ješte ze 13. století, je pozůstatkem původní kaple, ke které byla později přistavena kostelní loď.Presbytář bez opěrných pilířů,úzká okna umístěná v rozšiřujících se špaletách zasklena kopiemi původních vitráží(orig.dnes UPM); klenba křížová s žebry a svorníky. Loď plochostropá s dřeveným trámovým stropem a kruchtou na západě. Zachovány původní dveře do sakristie a vstupní dveře z předsíně, včetně pěkného kování. Márnice vystupuje na J straně z linie hřbitovní zdi směrem do návsi. Jednoduchá stavba do hřbitova otevřená v celé výši průčelí, s parapetní vyzdívkou. Zadní stěna uzavřena oble. Střecha sedlová s pálenou krytinou.