Křížovnický dvůr

Bývalý dvůr Křížovníků s Červenou hvězdou je situován v čelní poloze na slivenecké návsi, ve výrazně dominantní poloze. Dvůr má v průčelí patrovou obytnou budovu s průjezdem uprostřed. Za průjezdem je čtyrúhelný dvůr s hospodářskými budovami a branou na severu. Široké uliční průčelí obytné budovy je ve střední části zvýrazněné rizalitem, završeným nízkým trojúhelným štítem s křižovnickou hvězdou v kartuši a datem 1860. Fasády jsou hladké, členené kordonovou a korunní římsou. V interierech klenby z doby velké přestavby dvora - 2. poloviny 19. století. Na jižní straně na obytnou budovu navazuje špýchar a chlévy. Na severu a západě je dvůr uzavřen stodolami. Chlévy a stodoly pocházejí zřejmě z 19. století, špýchar je pravděpodobně starší.