Hudební divadlo Karlín

KP tvoří: - historická budova Hudebního divadla Karlín včetně novodobých přístaveb - pozemky parc. č. 135/1, 135/2 prostředí KP tvoří: - novostavba administrativní budovy K71 Budova byla postavena roku 1881 pro cirkusová, později varietní představení. Byl zde realizován druhý největší divadelní sál v Praze hned po Státní opeře. Budova je tvořena několika částmi. Jedná se o dvoupodlažní divadelní budovou s restaurací a předsálím situovanou do Křižíkovy ul., kubus hmoty vlastního divadelního sálu s jevištěm a provazištěm a dále provozní objekty, většinou novodobé. Uliční fasáda je osová s třemi rizality a dvěma sloupovými portiky. Uplatňuje se na ní neorenesanční tvarosloví (palmety, triglify, klasicizující hlavice). Autorem opony je budapešťský profesor Akademie Viktor Tardos-Krenner.