obytná budova

Obytná budova vymezuje areál na severovýchodě. Je patrová na půdorysu písmene L. Na dvorní - jižní - fasáde má pavlač nesenou kamennými konzolami s původním zábradlím z kovových prutů s motivem oslích hřbetů. Na západní fasádě portikus s půlkruhovými arkádami. Jižní, štítová fasáda, má balkon na kamenných krakorcích s původním zábradlím. Střecha sedlová, na východním křídle zvalbená. Budova je na severovýchodě podsklepena valeně klenutými sklepy. Zápaní část přízemí je jednotrakt zaklenutý jednou valenou klenbou s pětibokými výsečemi nad okny. Střední část se smíšeným traktováním klenuta stejně. Východní část a patro plochostropé. Vnitrní schodiště dvouramenné se středním zrcadlem a kamennými stupni. (GA)