sýpka usedlosti

Typická roubená přízemní sýpka z konce 18. století, postavená v rámci dvoustranného dvora rovnoběžně s obytným domem v jedné regulační čáře. Na sýpku navazuje kolna. Obilí se ukládalo především na půdu sýpky, kam z přízemí vedou dřevěné schody. Střecha sýpky je sedlová s polovalbou nad průčelím, původně krytá šindelem, nyní eternitem. Lomenice sýpky je řešena stejným stylem jako u obytného domu. je rozdělena vodorovnou římsou na dvě pole. Dolní je svisle bedněné, latě na spárech napojují na obloučkovitě vyříznutou lištu pod římsou. Horní pole lomenice je rozděleno na čytři plochy třemi svislými latěmi. tyto plochy jsou šikmo šalované. krajní ve sklonu střechy, střední obráceně. Pod polovalbou je záklopové prkno s bílým nátěrem a s nápisem : "Tato lomenice jest s pomocí Boží vyzdvižena nákladem Františka Dlabače (?) dne 20. juli 1786/Ao".