kostel sv. Jana Křtitele

Jednolodní stavba s půlkruhovým presbytářem, zevně polygonálně uzavřeným, se sakristií přistavěnou na severní straně a předsíní na jižní straně. V západním průčelí kostela mírně představěná věž, tvořící v průčelí kostela rizalit. Zevně kostel čtyřosý (po třech segmentově uzavřených oknech v lodi, po jednom v presbytáři). Sedlová střecha, nad presbytářem trojboce zvalbená, krytá břidlicí. Nad lodí sanktusník s osmibokou lucernou a cibulovou střechou krytou plechem (původně šindel - ještě r. 1967), a na vrcholku s plechovou makovicí s křížem. Věž se stanovou střechou, krytá břidlou, na vrcholku větší makovice s křížem. Nad průčelím na věži hodiny, v 1. patře věže okna zakončená půlkruhově, na třech stranách krytá okenicemi, s hladkým orámováním s klenákem ve vrcholu. Průčelí trojosé se segmentovým oknem nad vchodem, obdélnými okny po stranách, pod nimiž jsou niky s konchou se sochami sv. Petra a Pavla. Pod okrajem střechy obíhá podél celého kostela profilované kladí. Všechna okna jsou rámována hladkým pásem v omítce, jinak fasáda hladká bez výzdoby. Hlavní vstupní portál pravoúhlý, hladký.