měšťanský dům

Nárožní zděny městský dům obdélného půdorysu, dvoupatrový (druhé patro tvoří půdní vestavba), štítově orientovaný do náměstí, zapuštěný v mírně svažitém terénu. Střecha v kombinaci mansardové s valbovou, ve štítovém průčelí s vrchní polovalbou, pokrytá pozinkovým plechem. V exteriéru se v přízemí do náměstí otevírají čtyři půlkruhové oblouky loubí nesené hranolovými omítnutými pilíři. Oblouky mají hladké archivolty, ve cviklech dekor vrstvených štukových čtyřúhelných štítků. Podloubí je zaklenuto třemi poli křížové klenby s hřebínky, čtvrtá část valeně s pětibokou a trojbokou výsečí. Původně byl oblouk loubí také k silnici, dnes je zazděný. V prvním poli podloubí od silnice vstup s novými dveřmi prosklenými dveřmi s půlkruhovým nadpražím. Ve druhém poli okno členěné do mnoha tabulek, zasklené vydutým sklem. Ve třetím poli vstup s nehodnotnými laťovými dveřmi. Ve čtvrtém poli hlavní vstup do domu s kamenným hranolovým ostěním s drobnou profilací. Dveře dvoukřídlé kazetové, vrchní 2/3 prosklené, nad nimi třídílný prosklený nadsvětlík. Patro osmiosé, v každé ose mírně zapuštěné špaletové okno, čtyřkřídlé čtyřtabulkové, dělené poutcem. Okna mají lehce profilovanou mírně přesazenou parapetní desku. Pod okny běží hladký bílý pás v maltě, z něj vybíhají čtyři hladké lizény symbolicky podpírající štítovou římsu. Štítová římsa poměrně mohutná, desková, oplechovaná, oplechovaná část s výrazným prohnutím. Spodní část štítu rovněž osmiosá, jednotlivé osy navazují na osy v patře. Okna rovněž špaletová čtyřkřídlá čtyřtabulková, mírně zapuštěná, bez poutce. Všechna mají hladké šambrány v maltě a deskové parapety s výžlabky, v krajních osách sdružené. Patro štítu oddělujesubtilnější lehce profilovaná římsa, která navazuje na římsu obíhající sklon střechy (stejný profil). V patře štítu čtyři čtyřkřídlá čtyřtabulková okna s hladkými šambránami, pod střešní římsou hladký pás v maltě. Boční průčelí s hladkou fasádou, pouze s nárožními lizénami. Přízemí i patro pětiosé. V přízemí okna z luxfer, v patře stejná okna jako v hlavním průčelí. Desková korunní římsa navazuje na štítovou římsu hlavního průčelí. Ve střeše pět pultově zastřešených vikýřů se stejnými okny jako ve spodní části štítu. Fasáda zadního průčelí rovněž hladká. V přízemí směrem od silnice čtyři okna z luxfer, vstup mezi dvěma opěráky a průjezdová vrata. Vstup mezi opěráky má pískovcové ostění, dveře nové laťované, latě kladeny do kosočtverce. Průjezd má pískovcové ostění s půlkruhovým nadpražím. Plochy ostění s vpadlými zrcadly s vykousnutými rohy, ve vrcholu klenák. U paty oblouku hlavice s diamantovým řezem, u paty pilíře odrazník. Průjezdová vrata rovněž laťovaná v podobě kosočtverce. V patře sedm jednodílných typizovaných oken bez šambrán a parapetů. Korunní římsa stejná jako v okapové stěně - navazuje. Ve střeše tři pultově zastřešené vikýře s jednodílnými typizovanými okny.