náhrobek rodiny Müllerů

Plocha hrobu s náhrobkem je vymezena mírně vyvýšenou platformou, jejichž přední hrana je profilována. Po hranách je osazeno zdobné, kované zábradlí. Lité sloupky jsou doplněny o jednotlivá kovaná pole. Střední pole přední části zábradlí je vynecháno. Na střední ose platformy vystupuje tenký panel na kterém je osazena krycí deska hrobu s profilovanou boční hranou a mírně vypouklou horní plochou. Z plochy vystupuje jednoduchý latinský kříž a v rozích jsou umístěny litinové úchyty, jejichž madla mají tvar kruhu. Mezi hrobem a ohradní zdí je pak vztyčen pískovcový náhrobek, který užívá formy architektonických prvků. Na jednoduchý kubický plintus navazuje mírně odsazená patka ve stejném hmotovém řešení. Přechod mezi jehlancovitým dříkem s obdélnou podstavou a patkou tvoří žlábkovnice. V přední ploše náhrobku jsou dvě na výšku obdélné niky pravoúhlého tvaru. V první z nich byla původně osazena nápisová deska. Druhá nika je uzavřena skleněnou tabulí v ocelovém rámečku a uvnitř je pak vložena urna. Hlavice náhrobku je pojata daleko zdobněji. Přechodová římsu tvoří vejcovec. Obvod hlavice je výrazněji profilovaný. Původně náhrobek vrcholil v ose osazenou vázou s drapérií. Váza z náhrobku se nedochovala. Zadní plán tvoří vnitřní strana obvodové zdi hřbitova, která je v šířce hrobu obložena maloformátovým keramickým obkladem čtvercového tvaru. Dlaždice mají barvu slonové kosti.