sloup se sochou Panny Marie

Pískovcový sloup se sochou Panny Marie je umístěn na čtyřbokém štíhlém podstavci. Pata soklu má tvar přímé zvonovnice, zatímco korunní římsa je bohatě profilovaná ústupky a lesbickým kyma. Boční strany podstavce jsou utvářeny do podoby diamantové bosy, pouze čelní stěna je zdobená reliéfem dvou erbů umístěnými pod sebou. Dolní znak patří Františku Vilémovi Wohlgemuthovi z Rosenthalu a je rozdělený na tři pole, v levé polovině je dvouhlavá orlice, druhá půlka je rozdělená na dvě části v horní je zobrazený vzpřímený korunovaný lev a v dolní tři květy se zkříženými stonky. Erb je doplněný helmicí s korunou a dvěma pštrosími péry. Druhý znak náleží Marii Magdaleně Údržské z Údrže. Štít je dělený břevnem na dvě pole a je doplněný přilbicí s korunou a dvěmi ratolestmi. Podle starších popisů byla nad erby datace 1705. Na horní desku podstavce dosedá štíhlý sloup, jeho patka je profilovaná dvěma oblouny oddělenými výžlabkem, hladký dřík s mírnou entazí je ukončený kompozitní hlavicí zdobenou akanty a čtyřmi volutami v nárožích. Abakus má podobu čtvercové desky, jejíž hrany jsou konklávně prohnuté a ozdobené na střed umístěnou květinou s šesti okvětními plátky. Plastika Panny Marie je zobrazená v mírném kontrapostu s pokrčenou pravou nohou, na levé paži nese nahého Ježíška, který třímá v levé ruce říšské jablko. Žezlo, které se nedochovalo držela v pravé ruce Panna Marie. Madona s královskou korunou na hlavě je oblečená do splývavých šatů, které jsou na jejím levém boku bohatě nařasené.