kostel sv. Mikuláše

Kostel sv. Mikuláše je jednolodní s patrovou věží situovanou před západním průčelím. K jižní stěně kněžiště, pravoúhle uzavřeného, které je jen o málo užší než podélná loď, přiléhá obdélná sakristie. Stěny lodi jsou hladké prolomené na severní straně třemi a na jihu dvěma půlkruhem zaklenutými okny s předsazenými barokními kovanými mřížemi. Střecha je valbová, krytá dvojitě kladeným šindelem. Stěny čtvercové věže jsou při zaoblených nárožích zvýrazněny pilastry s odlišnými hlavicemi v přízemí přímými s římsami a v patře iónskými. Věž je v patře prolomena segmentem zaklenutými okny s dřevěnými výplněmi. Horizontálně je věž členěna předsazeným soklem a patkami, výraznou a profilovanou kordónovou i podstřešní římsou. Nad vstupním portálem jsou situována pravoúhlá čtvercová okna zabezpečená pravoúhlou mříží. Věž je zakončena složitou bání, stanová střecha přechází v cibuli a ukončena je jehlancem, báň je kryta pozinkovaným plechem ošetřeným červeným nátěrem.