kostel Panny Marie Ochranitelky

Orientovaný, zděný a omítaný kostel. Obdélná loď s pravoúhlým segmentově zakončeným kněžištěm. Pravoúhlý, vstupní prostor s nárožními, na koso postavenými hranolovými věžemi. U bočních stěn nízké pravoúhlé přístavky. Stěny jsou rozčleněny římsovými pilastry, plochy mezi nimi mají vykrajované rohy. Okna jsou kasulová. Štít s konkávními volutovými stěnami se sochami andělů po stranách ve vrcholu tkví socha Panny Marie. Pod štítem kartuš s nápisem: DEI ET MARIAE/ CONSALATRICI / HONORI. Hlavní portál má po stranách na koso postavené pilíře. Supraporta je členitá s vázami a putti, v ní je rokaj s reliéfem papežské tiáry a dvojicí svatopetrských klíčů. Postranní portály v supraportě s kanelurou a píšťalami.