sloup sv. Anny

Třídílný sloup tesaný z šedého pískovce. Spodní část tvoří mohutný kvádrový podstavec z části utopený v terénu, na čelní a bočních stranách podstavce je vytesáno obdélné rámování po obvodu zdobené tesanými dekorativními pásy kosočtverců a hvězdami. Na čelní straně podstavce tesaný nápis S. Anna, bitte für uns.......dále nečitelné, zvětralé. V horní části podstavce otvor pro lampu, na zadní straně podstavce zaniklý nápis. Na podstavci je třikrát ustoupená hranolová krycí deska, na ní je posazen malý hranolový podstavec sloupu, na jehož čelní straně je římskými číslicemi vytesáno vročení MDCCCXXVIII. Sloup samotný má entazi, u hlavice a u patky s prstencem. Hlavice sloupu krychlová, vějířově zdobená, abakus zdoben reliéfním pásem kosočtverců. Vrchní část sloupu tvoří hranolový nástavec s vhloubeným tesaným ránováním na všech čtyřech stranách, v horní části segmentovým, rámování bez výzdoby. Na nástavci je krycí hlavice hmotově ztvárňující rubovou stranu křížové klenby, čela nástavce zdobena květy kopretin, ve vrcholu je zasazen kovový kříž.