měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice, střecha sedlová pokrytá pozinkovým plechem. V přízemí se do ulice otvírají tři půlkruhové oblouky loubí nesené hranolovými pilíři s kvádrovými patkami a deskovými hlavicemi, archivolty s plastikovou bosáží ve vrcholu s klenákem. Obě patra pětiosá, okna obdélná na výšku, dvojitá, čtyřdílná, zapuštěná, dělená poutcem. Pod okny prvního patra průběžná přímá podokenní římsa nesená pod každým oknem dvojicí vydutých konzolek s kanelurkami. Kolem oken plastické šambrány, nad každým oknem přímý fronton nesený dvojicemi kanelovaných fabionových konzolek. Suprafenestra se štukovým dekorem palmového listu s listy stočenými do volut. Ve druhém patře pod okny průběžná římsa nesená pod každým oknem dvojicí vydutých kanelovaných konzolek, kolem oken profilované šambrány, suprafenestra stejná jako nad okny 1. patra. Mohutná desková korunní římsa ve spodní části s jednoduchým profilem. Barva fasády pastelově oranžová, architektonické a štukové prvky bílé, omítka stříkaná. Zadní fasáda v patrech čtyřosá, okna čtyřdílná, čtyřtabulová, dvojitá. Mohutná desková korunní římsa, jinak fasáda hladká bez prvků, barva fasády ve dvoře růžová. V zadní části přistavěno nové stavení provozně spojené s průčelním domem. Podloubí je zaklenuto třemi poli křížových kleneb s pasy. Po celé délce loubí prosklený dřevěný výkladec ve spodní části s profilovanými kazetovými výplněmi, nahoře s profilovanou římsou, ve střední ose dřevěné vstupní dveře s kazetovými výplněmi. V levé části vstup do obytné části domu, vstupní dveře dřevěné z konce 19. stol., dvoukřídlé, se segmentovými římsami, profilované kazetové výplně s hlavami lva, původní kování.