měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, přízemí a dvě patra, střecha sedlová, pokrytá plechem, okapovou stěnou souběžně s ulicí. Na východ do ulice Horské se v přízemí otvírají dva oblouky loubí na hranolových pilířích ze světlého pískovce s deskovými hlavicemi, postranní pilíře silnější, ve střední ose jeden slabší. Pilíř podloubí čelně vpravo je společný s podloubím domu čp. 97. Čtyři schody do pravého oblouku podloubí z ulice Horské. Podezdívka levého oblouku je z velkých pískovcových kvádrů a vyrovnává svah terénu. 1. i 2. patro tříosé, okna čtyřkřídlá, na výšku, ven otvíravá, šestitabulová. Šambrány oken hladké, při vnějším okraji zvýrazněny páskem, profilované parapety. Nátěr oken bílý, šambrány tmavozelené, omítka stavby světle zelená. Výrazná profilovaná korunní římsa. Podloubí v přízemí má dvě pole křížové klenby s pasy. Podlaha podloubí z nových obdélných pískovcových desek stejného stáří jako schody do podloubí. Podloubí dvouosé, čelně v pravé ose je vstup s portálkem z růžového pískovce s oblouny a páskem při okraji, s ušima, nadpraží vyklenuté nejprve dolů obrácenými čtvrtkruhy, vlastní záklenek se segmentem, zdůrazněný hlavní klenák zdobí znakový štítek. Čelně vlevo je obdélné okno v kamenné pískovcové šambráně s překladem, který je replikou překladu vstupního portálku. Okno je neotvíravé, pevné s více tabulkami skla v dřevěném novém rámu. Průčelí ve dvoře přízemí a dvě patra, v přízemí dvě dvoudílná šestitabulková okna, zamřížovaná novými mřížemi. Patra tříosá, okna i mříže stejné jako v přízemí, bez parapetů a říms. Fasáda hladká, bílé barvy, korunní římsa profilovaná fabionem a šikmou deskou.