měšťanský dům

Řadový městský patrový dům na hloubkové parcele se sedlovou střechou pokrytou šablonami pozinkového plechu. V přízemí se vpravo do ulice otvírá široký segmentový oblouk loubí zaklenutého plackou nad obdélníkovým půdorysem. V levé části je místnost vytvořená z poslední části loubí v ulici, z níž je do ulice jedno obdélníkové čtyřdílné čtyřtabulkové okno dělené poutcem, kolem hladká šambrána u vnějšího okraje se dvěma pásky, bez parapetu. Oblouk loubí je nesen kamennými pilíři s deskovými patkami a hlavicemi, levá patka je utopena v terénu, pilíř splývá se zdí. Patro dělí subtilní lehce profilovaná římsa. Patro pětiosé, okna dvojitá, čtyřdílná, čtyřtabulková, dělená poutcem, deskové parapety a stejné šambrány jako v přízemí. Mohutná korunní římsa se sešikmeným čelem. Barva omítky krémová. V podloubí nové dvoukřídlé dřevěné vstupní dveře do domu, nové. Dveře do obchodů v pravé ose a do obchodu v levé části domu rovněž nové, celé prosklené. Ve dvoře je patro čtyřosé, okna čtyřdílná, čtyřtabulková, mírně zapuštěná. Fasáda ve dvoře bez architektonických prvků, pouze třikrát přesazená korunní římsa, omítka dožilá. Za dvorem přistavěno novější stavení.