měšťanský dům

Patrový dům s půdní nástavbou na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice, sedlová střecha pokrytá pozinkovým plechem. Dům o půdní nástavbu převyšuje sousední domy. Do ulice se otvírají tři oblouky loubí, širší postranní stlačené valené, užší střední půlkruhový. Oblouky nesou kamenné pilíře s patkami a deskovými hlavicemi. Archivolty oblouků zvýrazněny štukovými fabionovými profily. Patro čtyřosé, okna obdélná na výšku, čtyřdílní, čtyřtabulová, dvojitá, mírně zapuštěná. Pod okny souvislá desková podokenní římsa s fabionkem a kanelurou. Nad okny velké květové rozety připomínající květy kopretin. V půdní nástavbě obdélná dvoukřídlá větrací okénka, nad nimi profilovaná nadokenní římsa. Mohutná profilovaná korunní římsa. Okna patra i nástavby jsou v zapuštěných souvislých obdélných svislých plochách ve výšce od podokenní římsy 1. patra po nadokenní římsu oken v půdní nástavbě. Fasáda nové šedé barvy, hrubě omítnutá, zapuštěné plochy, římsy a archivolty bílé. Podloubí plochostropé, v celé jeho šířce prosklený výkladec, ve spodní části s kazetovými výplněmi se zrcadly s vykouslými rohy, původní z počátku 20. století, bez rolet. Střední část hluboko zapuštěná se vstupem do domu, vstupní dveře dvoukřídlé, spodní část kazetová, prosklené vzorovaným tlačeným sklem. Ve dvoře je fasáda hladká, světle modré barvy, ve dvoře navazuje na dům malý přístavek. Ve dvoře v patře čtyřdílná čtyřtabulová okna s hladkými šambránami a jedno francouzské okno, nové. V půdní nástavbě malá dvoutabulová okna, rovněž s hladkými šambránami. Desková korunní římsa se sešikmeným čelem. V přízemí ve dvoře třídílná třítabulová okna, dvojitá, vstupní dveře na dvorek nové. Zahradu sousedního domu odděluje kamenná zeď navazující na torzo hradeb, jimiž je dvorek směrem k ulici Na struze uzavřen.